SAF YEM A.Ş. ve Sektörün "İlkler" i

Fabrikanın kuruluş aşamasında proje geliştirme ve uygulama alanlarında yapılan kapsamlı çalışmalar, sektörde daha önce gündeme hiç gelmemiş bazı "ilkler"in, Saf Yem A.Ş.'nin uzman kadrosunun karma-yem üretim teknolojisine yapmış olduğu katkılar olarak nitelenebilir. Bunlar özetle şunlardır:

- Karma-yem sanayinde kullanılan üretim teknikleri iki yıl boyunca karşılaştırmalı olarak ayrıntılı biçimde incelenerek geliştirilen alternatif üretim-akım şeması (diyagram teknolojisi) ve buna bağlı uygulama projesi (mimari proje dahil) yalnız Türkiye'de değil yurt dışında da ilgi görmüştür.

1976 yılında, İngiltere'nin Gloucester kentinde, sektörün en köklü makine fabrikalarından birinin sahibi olan  olan Simon-Barron Şirketinin merkezinde, geliştirmiş olduğumuz diyagram ve proje masaya yatırılmış ve tartışılmıştır. Simon-Barron uzmanları o günlerde İngiltere'nin kuzeyinde yapımını üstlendikleri bir fabrikada uygulamak üzere şirketimizden Saf Yem için hazırladığımız projeleri talep etmişlerdir. Bizimle anlaşma sağlandıktan sonra, söz konusu farika, proje bazında Saf Yem'in ikizi olarak İngiltere'de inşa edilmiştir. Şirket yetkilileri 1978 kışında bizleri fabrika açılışına davet ettiklerinde, henüz kendi tesisimizi bitirememiştik.

- 70'li yıllarda karma yemlerin formülasyonunda bilgisayar programları henüz kullanılmazken, şirketimiz 1980'lerin başında İTÜ ile işbirliği yaparak kendi bilgisayar yazılımını gerçekleştirmiştir. 

- Sektörde dozajlama ve tartım sistemlerinde elektroniğin ve bilgisayar- otomasyonunun  kullanımı söz konusu değilken, uzman mühendis kadromuzla geliştirdiğimiz ve ürettiğimiz load-cell ve kapasitif sensörler yardımıyla önce elektronik torbalama kantarları, daha sonra bilgisayar kumandalı dozaj sistemleri  üretilmiştir. Şirket bünyesinde yapılan araştırma/geliştirme çalışmaları sonucunda, ülkemizde sınai otomasyon alanında nitelikli proje ve hizmet üreten bir makine-elektronik otomasyon şirketi doğmuştur, ( Saf Mak ve EOC). 80'li yılların başlarında ortaya çıkan bu gelişme mühendislik alanında Türkiye'de önemli bir açığı kapatmıştır.